Sosiale eller (u)sosiale medier?

I en rapport fra Medietilsynet kommer det fram at bruken av sosiale medier er stadig økende, og at mange barn bruker mer tid på sosiale nettsteder enn å være sammen med andre barn i fritiden.

 

Foto: THinkstock/Getty images

 

1. Er du aktiv på sosiale medier? I Dagbladet-artikkelen «Sånn er du på Facebook» kan du lese om de ulike brukertypene på sosiale medier. Hva slags type er du?

2. Hva mener du: Er sosiale medier sosialt eller usosialt?

3. Har den økende bruken av sosiale medier bidratt til at barn og unge som vokser opp i Norge i dag er mindre sosiale enn tidligere?

4. Er rapporten fra Medietilsynet basert på kvantitativ eller kvalitativ samfunnsforskning?

5. Hvilke metodiske hensyn er tatt i innsamlingen av data til rapporten, når det gjelder vern om privatlivet til deltakerne og representativitet? (Tips: se under «Metode og gjennomføring» på side 11 i rapporten.)

 

 

 

 

Aktuelle lenker og bakgrunnsstoff:

Nyheter

Finnes det en grense for ytringsfriheten?

Flere millioner mennesker har deltatt i demonstrasjoner og markeringer over hele verden etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, som også blir omtalt som et angrep på ytringsfriheten.

Les mer

Oppskrift på en vellykket integrering

Finnes det en suksessoppskrift på hvordan kommuner best kan integrere innvandrere og flyktninger?

 

Les mer

Selvmordsforsøk i arv

Ny forskning viser at når en mor eller far har forsøkt å begå selvmord, så er det fem ganger så høy risiko for at barna også skal prøve å ta sitt eget liv.

Les mer

Ung i Europa i dag

I artikkelen under møter du ungdommer fra ulike europeiske land som forteller om hvordan det er å vokse opp i Europa i dag og hvilke tanker de har for framtida.

Les mer

Var alt bedre før?

Mens noen mener at alt var bedre før, mener andre at det er bedre å leve i dag.

Les mer


Cappelen Damm

Sist oppdatert: 10.12.2012

© Cappelen Damm AS