Skammen ved å bli

I et debattinnlegg i Aftenposten forteller en radioprofil fra NRK om skammen knyttet til å bli værende i et voldelig forhold.

 Tall fra Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet viser at hver fjerde kvinne i Norge vil oppleve vold i nære relasjoner i løpet av livet. Likevel er det mange kvinner som utsettes for vold i et forhold, som ikke bryter ut.  

  1. «Man skammer seg ikke fordi man blir banket. Man skammer seg fordi man blir», skriver radioprofilen i debattinnlegget. Hva mener hun med det?
  2. Hvorfor tror du mange kvinner blir værende i voldelige forhold?
  3. Hva kan gjøres for å hjelpe kvinner i voldelige forhold?

 

Foto: Getty Images/Thinkstock

 

Aktuelle lenker og bakgrunnsstoff:

«Si farvel til skammen». Debattinnlegg i Aftenposten, 30. april 2013 http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Si-farvel-til-skammen-7188561.html#.UYZu48rXqOh

«– Hatten av for tøffe damer som forteller om vold og overgrep». Artikkel fra nrk.no, 30. april 2013 http://www.nrk.no/kultur-og-underholdning/1.11007506

 

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

  • gjøre rede for teorier om valg av samlivspartner, analysere årsaker til samlivsproblemer og drøfte hvordan problemene kan forebygges og løses
  

Nyheter

Finnes det en grense for ytringsfriheten?

Flere millioner mennesker har deltatt i demonstrasjoner og markeringer over hele verden etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, som også blir omtalt som et angrep på ytringsfriheten.

Les mer

Oppskrift på en vellykket integrering

Finnes det en suksessoppskrift på hvordan kommuner best kan integrere innvandrere og flyktninger?

 

Les mer

Selvmordsforsøk i arv

Ny forskning viser at når en mor eller far har forsøkt å begå selvmord, så er det fem ganger så høy risiko for at barna også skal prøve å ta sitt eget liv.

Les mer

Ung i Europa i dag

I artikkelen under møter du ungdommer fra ulike europeiske land som forteller om hvordan det er å vokse opp i Europa i dag og hvilke tanker de har for framtida.

Les mer

Var alt bedre før?

Mens noen mener at alt var bedre før, mener andre at det er bedre å leve i dag.

Les mer


Cappelen Damm

Sist oppdatert: 18.08.2013

© Cappelen Damm AS