Stortingsvalget 2013. Tema: ruspolitikk

Kjør debatt!

Foto: Dick Luria/ Getty Images/ Thinkstock

I forbindelse med stortingsvalget blir det arrangert en debattrekke på den lokale skolen. Kveldens tema er ruspolitikk. Som lokalpolitiker er du blitt spurt om å holde et innlegg om ruspolitikken til ditt parti. Velg ett av de politiske partiene, og sett deg inn i partiets ruspolitikk. Gjør kort rede for partiets syn for klassen. I presentasjonen bør du blant annet komme inn på hvordan partiet mener at rusmiddelmisbruk kan forebygges og behandles.

Hva synes du om ruspolitikken til det politiske partiet du har valgt å se nærmere på?

 

Aktuelle lenker og bakgrunnsstoff:

 

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

  • gjengi teorier om årsaker til rusmiddelmisbruk og bruke teoriene til å vurdere hvordan rusmiddelmisbruk kan forebygges og behandles

Nyheter

Finnes det en grense for ytringsfriheten?

Flere millioner mennesker har deltatt i demonstrasjoner og markeringer over hele verden etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, som også blir omtalt som et angrep på ytringsfriheten.

Les mer

Oppskrift på en vellykket integrering

Finnes det en suksessoppskrift på hvordan kommuner best kan integrere innvandrere og flyktninger?

 

Les mer

Selvmordsforsøk i arv

Ny forskning viser at når en mor eller far har forsøkt å begå selvmord, så er det fem ganger så høy risiko for at barna også skal prøve å ta sitt eget liv.

Les mer

Ung i Europa i dag

I artikkelen under møter du ungdommer fra ulike europeiske land som forteller om hvordan det er å vokse opp i Europa i dag og hvilke tanker de har for framtida.

Les mer

Var alt bedre før?

Mens noen mener at alt var bedre før, mener andre at det er bedre å leve i dag.

Les mer


Cappelen Damm

Sist oppdatert: 25.09.2013

© Cappelen Damm AS