Stortingsvalget 2013. Tema: integreringspolitikk

Kjør debatt!

Foto: Getty Images/Thinkstock

Klassen deles inn i grupper, der hver gruppe representerer ett politisk parti. Gruppene får i oppgave å sette seg inn i partiets syn på integreringen av innvandrere i Norge. Én person i hver gruppe blir valgt ut som «partiets talsmann», som etterpå skal representere partiet i en paneldebatt i klassen om integreringspolitikk. En elev eller læreren er ordstyrer.

Kjør debatt!

 

Aktuelle lenker og bakgrunnsstoff:

 

Mål for opplæringen er at eleven skal kunne

  • gjøre rede for årsaker til folkevandringer, drøfte prinsippene for norsk innvandringspolitikk og vurdere tiltak som kan lette integrering av innvandrere i Norge

Nyheter

Finnes det en grense for ytringsfriheten?

Flere millioner mennesker har deltatt i demonstrasjoner og markeringer over hele verden etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo, som også blir omtalt som et angrep på ytringsfriheten.

Les mer

Oppskrift på en vellykket integrering

Finnes det en suksessoppskrift på hvordan kommuner best kan integrere innvandrere og flyktninger?

 

Les mer

Selvmordsforsøk i arv

Ny forskning viser at når en mor eller far har forsøkt å begå selvmord, så er det fem ganger så høy risiko for at barna også skal prøve å ta sitt eget liv.

Les mer

Ung i Europa i dag

I artikkelen under møter du ungdommer fra ulike europeiske land som forteller om hvordan det er å vokse opp i Europa i dag og hvilke tanker de har for framtida.

Les mer

Var alt bedre før?

Mens noen mener at alt var bedre før, mener andre at det er bedre å leve i dag.

Les mer


Cappelen Damm

Sist oppdatert: 25.09.2013

© Cappelen Damm AS